Dječačić nađen u kanti više nije u inkubatoru. Ravnatelj bolnice: Zovemo ga Ivan

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Beba se razvija uredno. Danas je van inkubatora. Potpuno je utopljena i zdrava. Svi su puni entuzijazma, nevjerojatna količina dobrote se pokrenula u priči oko bebe. Imamo upite za posvajanje, kumstva, opremanje bebe. Ljudi su pokazali ogromnu empatiju, dobrotu", rekao je za 24sata dr. Igor Alfirević, ravnatelj KB Sveti Duh o bebi koja je pronađena preksinoć u kanti za smeće u Zaprešiću.

Prema procjeni, u bolnici će provesti mjesec dana.

"Mora doseći određenu težinu, no tu je i pitanje socijalne skrbi. Zakonodavac ima svoje propise", dodao je ravnatelj. Poručio je i da beba nema ime pa ga službeno zovu N (nepoznat), ali u bolnici ga zovu Ivan.

"Zovemo ga Ivan po našem liječniku koji ga je tu noć zaprimio", rekao je ravnatelj za 24sata. 

Pronašla ga dvojica mladića

Podsjetimo, tek rođeni dječačić pronađen je u kanti u Zaprešiću zahvaljujući mladićima koji su čuli plač kada su se vraćali s treninga. Oko ponoći je prevezen u bolnicu Sveti Duh.

"Dijete je bilo omotano samo u nekakvu krpu, to nije bila niti deka niti plahta, meni je to osobno izgledalo kao krpa za poliranje vozila. Vanjskih ozljeda nije bilo, nego je na djetetu bilo sasušene krvi vjerojatno od neurednog poroda, a pupkovina je bila vrlo nesterilno i zapravo divljački prerezana, moja procjena je s nekakvim škarama za papir ili nečime", istaknuo je za Dnevnik HRT-a dr. Borna Pribanić sa Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije koji je poručio da ga je postojala bojazan da će dijete ući u sepsu.

Policija utvrđuje sve okolnosti ovog događaja.

Pročitajte više