Djelatnica Caritasovog doma prijetila novinarki Slobodne Dalmacije

NAKON što je od ravnateljice Caritasa zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše zatražila komentar na tekst koji je bio u pripremi, novinarka Slobodne Dalmacije primila je poziv od neimenovane djelatnice koja se prestavila kao voditeljica doma i koja joj je, izmjenjujući se s još jednim djelatnikom, prijetila, najavila "oštru igru" i sve popratila uvredama.

"Očito u skladu s didaktičkim metodama koje se primjenjuju u centru Caritas, dvoje je djelatnika naizmjence urlalo u slušalicu da lažem da nikada nisam udarila svoje dijete, da je normalno udarati djecu, zatim - doslovno citiram - "kurvo, jesi se ikad jebala", "normalno je jebat se", i slične svinjarije" – ispričala je novinarka Slobodne Dalmacije Nataša Škaričić.

Dodala je kako je žena u telefonskom razgovoru rekla kako među štićenicima centra ima djece s krim-dosjeom, što je zakonski nedopustivo za ustanovu tog tipa. Prijetila je i da će policiji ispričati kako je novinarka mentalno retardiranim štićenicima davala novac kako bi svjedočili protiv ravnateljice Brajša, a što će oni i potvrditi.

Nataša Škaričić je slučaj prijavila policiji koja je to uvrstila u predistražni postupak o slučaju Brezovica koji je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo protekli tjedan. Osim nje, prijeteće pozive, uz prijetnju nasiljem, primio je i novinar Večernjeg lista Nikola Sever Šeni.

Pročitajte više