Djelatnik HAC-a: Ova subota je slična istoj suboti iz 2019. Petak je čak bio bolji

Screenshot: RTL

PROMET je srednje gust do povremeno pojačan na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i u priobalju, a kolone su na dionicama autoceste A2 Zagreb-Macelj prema Sloveniji i na A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi. Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18.20.

Zabilježene su sljedeće kolone vozila: na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozi se u koloni prema naplatnim postajama Krapina i Trakošćan u smjeru Republike Slovenije i povremeno se zatvara tunel Frukov Krč (kolona je duga oko pet km); kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko četiri km.

U nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

HAC-ovac kaže da bi promet mogao biti jednak onom iz 2019. godine.

Perica Šiljeg iz HAC-a kaže da je promet jako dobar. Ova subota je slična istoj suboti 2019. godine.

"Tu smo negdje prema podacima do 17 sati. Promet na ulazu bio je 34.712 vozila, a istu subotu 2019. godine ušlo je 34.927 vozila.

Petak je bio zanimljiv jer kad se pogledaju brojke i usporede podaci u odnosu na 2019., u petak je bilo povećanje od 3.76 posto vozila u odnosu na dvije godine ranije, što nam daje nadu da će ovaj vikend na Lučkom završiti s 220.000 vozila.

Ako sve bude u redu, bit ćemo na razini brojki iz 2019. godine", kaže za RTL.

Pročitajte više