Djevojka koja je optužila dinamovca za napad: "Rekao mi je da ništa ne vrijedim"

Foto: Igor Kralj/Pixsell/Instagram

DINAMOV igrač Iyayi Believe Atiemwen, kojeg su dvije djevojke optužile za nasilje, bio je na policiji na obavijesnom razgovoru, doznajemo iz Dinama. U tom su nam nogometnom klubu rekli da njihov igrač nije osumnjičen ni prijavljen za nasilje.

"GNK Dinamo potvrđuje da je naš igrač Atiemwen bio na obavijesnom razgovoru u policiji te u potpunosti surađuje u utvrđivanju svih činjenica. Prema do sada dostupnim informacijama, naš igrač nije osumnjičen niti prijavljen za počinjenje nikakvog protupravnog ponašanja. Sve što znamo o tvrdnjama koje navodite u svom upitu, saznali smo iz medija, pa tako niti ne možemo komentirati njihovu osnovanost. Kao i do sada, pratimo postupanja nadležnih tijela i reagirat ćemo u skladu s utvrđenim činjenicama. Prema do sada utvrđenom, nemamo naznaka da bi naš igrač bio počinitelj nekog protupravnog ponašanja", rekao je za Index Alen Lesički, glasnogovornik GNK Dinamo.

>>Policija se oglasila o navodnom napadu nogometaša Dinama na mladu Osječanku

Index je danas razgovarao s Osječankom Ivom Bošnjak, koja je u petak na društvenim mrežama objavila da ju je u noći s četvrtka na petak u Zagrebu pretukao nogometaš Dinama Iyayi Believe Atiemwen.

20-godišnja djevojka rekla je da ju je 23-godišnji nogometaš iz Nigerije, koji igra za zagrebački Dinamo, tukao i gušio, vukao po stanu i cipelario. Sve se, ispričala je, dogodilo u njegovu stanu u kojem ga je ona čekala, a intervenirala je i policija.

"Iz policije su me zvali nakon što sam izašla u javnost"

"Kad sam pozvala policiju, dala sam svoj iskaz, a na razgovor me u policiju više nisu zvali. Nakon što sam izašla u petak u javnost s tom pričom, onda su me zvali iz policije i rekli da mogu podići kaznenu prijavu protiv njega, dok su mi tu noć nakon napada rekli da dignem privatnu tužbu", rekla je za Index Iva Bošnjak.

Na pitanje je li podigla kaznenu prijavu protiv Atiemwena, rekla je da nije.

"Još se jedna cura oglasila da ju je on napao pa vjerujem da će policija sad morati reagirati i podići kaznenu prijavu protiv njega. Ako oni to ne učine, onda ću ja podnijeti kaznenu prijavu. Vjerujem da će me iz policije zvati jer me sad sve više medija zove i stvara se pritisak. I moram reći da policajci kad su došli na uviđaj nakon napada, nisu pregledavali moje ozljede. Kad je policija došla, ponudili su mi liječničku pomoć, tad sam odbila, no kasnije sam opet pitala gdje da idem pa su mi policajci rekli da mogu doktoru i u svom gradu tako da sam ja u subotu navečer otišla u KBC Osijek na pregled. Inače, od policije sam očekivala da će mi zvati hitnu jer ja ne znam Zagreb i nisam htjela sama lutati gradom. Uostalom, da sam otišla tu noć na hitnu, ne bi se tako vidjele masnice", rekla je za Index Iva Bošnjak.

Kaže kako je dobila informacije od izvora iz Dinama da su u klubu već sad jako ljutiti na svog igrača.

"Znam da su ljuti, ne bi htjela otkriti sad detalje, ali znam da jesu", rekla nam je Iva.

U vezi su, tvrdi, bili četiri mjeseca

Na pitanje o odnosu s Atiemwenom, rekla je da su bili u vezi četiri mjeseca.

"Bili smo u vezi, ne znam točno koliko, oko 4 mjeseca i dolazila sam njemu iz Osijeka. U Zagreb sam došla tri dana prije napada, ponekad je bio agresivniji ali me nikad nije udario. Kad sam došla u dio hodnika, prestao me tući, sjeo je na krevet. Tad sam uspjela nazvati policiju. Čuo je da zovem policiju, no sjedio je mirno i gledao me kao monstrum. Rekao mi je: 'Ja vrijedim više od tebe, ti mi ne možeš ništa.' Da nije to naglasio, možda ne bih ni zvala policiju, no tad sam se osjetila kao da manje vrijedim. Da je on neki običan čovjek, ljudi bi odmahnuli rukom, ovako se bar malo podigla prašina, podcijenio me, to me najviše naživciralo, na to sam poludjela i zvala policiju", rekla je za Index Bošnjak.

Navodi kako je u subotu navečer provela pet sati u KBC-u Osijek, gdje je primila infuziju i obavila CT glave, a poslala nam je i medicinsku dokumentaciju. U nalazu koji nam je poslala stoji da je došla po liječničku pomoć jer je tijekom dana šest puta povratila, osjeća mučninu i glavobolje te se žali na bolnost desne strane nadlaktice i ogrebotine u području leđa.

Nogometaš sve demantira

CT glave pokazao je uredan nalaz.

U zaključku nalaza navodi se da je pacijentica nakon pet sati boravka u bolnici subjektivno dobro, bez mučnine, bez svježih bolova i neuroloških ispada.

Poslali smo danas upit i Policijskoj upravi zagrebačkoj, no još nam nisu odgovorili.

Nogometaš je ranije na društvenim mrežama objavio da najoštrije sve demantira, a tad se oglasila i policija.

"U četvrtak, 7. ožujka 2019. godine u kasnim večernjim satima policija je zaprimila dojavu 20-godišnjakinje koja je u pozivu navela da se nalazi u Zagrebu na području Novog Zagreba, te da ju je fizički napao partner, 23-godišnji državljanin Nigerije. Dolaskom na mjesto događaja, policijski su službenici u razgovoru s njom i 23-godišnjakom prikupili saznanja o načinu počinjenja događaja, a koja su kontradiktorna. Naime, fizički sukob i prijetnje koje je navela 20-godišnjakinja on opovrgava da su se dogodile. Također, iako nije imala vidljive ozljede, 20-godišnjakinji je od strane policije, na mjestu događaja ponuđena liječnička pomoć, a što je ona odbila.

Također, 20-godišnjakinja je ujedno i upoznata s pravom da ukoliko smatra da su joj upućene ozbiljne prijetnje, to kazneno djelo treba prijaviti u bilo kojoj policijskoj postaji s obzirom da se progon za to kazneno djelo pokreće po prijedlogu oštećene osobe, a na što se 20-godišnjakinja nije izjasnila u smislu svojih daljnjih namjera.

Budući da su izjave sudionika ovog događaja u suprotnosti, oboje su na samom mjestu intervencije upoznati s pravima iz članka 113 Prekršajnog zakona, odnosno s pravom da ukoliko smatraju da im je prekršajem povrijeđeno ili ugroženo imovinsko ili osobno pravo mogu kao ovlašteni tužitelji podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu", priopćili su iz PU zagrebačke.

Bošnjak nam je poslala fotografije na kojima kaže da se vide njene ozljede.

Pročitajte više