Đukanović: Crna Gora na pragu neovisnosti

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović izjavio je u četvrtak navečer u Kotoru kako je "Crna Gora na pragu nezavisnosti".

Kako u petak prenose crnogorski mediji, govoreći na konvenciji vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) pred nedjeljne izvanredne izbore u toj općini, Đukanović je rekao kako je, na temelju intenzivnih pregovora s relevantnim međunarodnim čimbenicima, uvjeren da je Crna Gora "daleko odmakla" na putu do članstva u Europskoj uniji (EU).

"Neovisnost nam treba da bismo sami upravljali svojom budućnošću, a postoje i oni koji se zbog nekog hendikepa odriču te mogućnosti. Mi nismo takav narod, već se osjećamo zdravim, sposobnim, pametnim i radnim da odgovorno usmjerimo svoju budućnost ka zajedničkoj europskoj kući", rekao je Đukanović.

On je kazao da Crna Gora "dobiva" ekonomski i politički sustav kompatibilan europskom, kao i da teze da je ona ekonomski neodrživ sustav predstavljaju "inferiorni provincijalizam u glavama onih koji nisu nikada saznali prave vrijednosti ove zemlje".

Đukanović tvrdi kako "Crna Gora budućnost ne gradi na neraspoloženju prema Srbiji", držeći kako će i "Srbija brže doći do europskog cilja ako se ne bude bavila Crnom Gorom i drugima u okolini i posveti se svojem unutarnjem demokratskom i proeuropskom preobražaju".

Pročitajte više