Dodik: Treba kazniti Pravdu za Davida, a prosvjede u Banjoj Luci zabraniti

Foto: EPA, Screenshot

SPECIJALNA policija sinoć je nešto prije 23 sata rastjerala prosvjednike s glavnog banjalučkog trga, uz obrazloženje da su imali dozvolu za prosvjed samo do 20 sati.

Dodik: Prosvjede u Banjoj Luci treba zabraniti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je za banjalučku ATV rekao da prosvjedi trebaju biti zabranjeni zbog njihove politizacije te da se Banja Luka mora vratiti normalnom ritmu "jer ovo što se desilo nema veze s istinom i pravdom", prenosi agencija Fena. 

Rekao je i da je bila vidljiva „zloupotreba skupa i da su članovi 'Pravda za Davida', nasiljem pokušali ometati sve građane da provedu praznične dane“.

"Moraju odgovarati organizatori skupa Pravda za Davida"

"Nitko nije ometao njihov skup, koji su zloupotrijebili, nakon što su prekoračili vrijeme za dobiveno odobrenje", rekao je Dodik.

Dodao je će podržati zakonito postupanje svih organa, i policije i svih drugih, protiv oni koji su činili prekršaje. Odgovarati, kaže, moraju organizatori skupa Pravda za Davida jer "nisu na adekvatan način proveli taj skup".

"Svi koji su činili nasilje na mjestu gdje se trebao održati koncert Harisa Džinovića moraju biti privedeni zakonu", rekao je Dodik  i osudio, kako kaže, vandalizam i zloupotrebe protesta od strane politike.

Pročitajte više