Dok je Britanka trčala po pomoć sinovi joj izgorjeli u zaključanoj kući

NEZAPAMĆENA tragedija se dogodila u subotu poslijepodne u obiteljskoj kući u Eastbourneu, u Velikoj Britaniji. U kući je buknuo požar, a 29-godišnja Denise Goldsmith je istrčala kako bi pozvala susjede u pomoć. Ulazna vrata su se za njom zalupila te su njeni maleni sinovi, sedmogodišnji Taylor i petogodišnji Lewis ostali zaključani. Tako zarobljene ih je progutala vatra.

Kako prenosi Daily Mail, mlada majka je, umjesto da prvo iznese djecu iz kuće, potrčala pozvati pomoć. Pogreška je bila kobna. Iako su susjedi pokušavali izvući dječake iz zaključane kuće, u tome nisu uspjeli. Premda su vatrogasci ubrzo stigli, kad su razvalili vrata, za dječake je već bilo prekasno.

Goldsmith je u bolnicu prevezena s lakšim ozljedama, ali je pod jakim sedativima, jer je u šoku zbog svega što se dogodilo. Jučer je sa svojom majkom otišla pred kuću položiti cvijeće za poginule sinove.

"Molim vas spasite mi djecu, izvucite ih!"

Njeni susjedi, 35-godišnji Jason Maynard i njegov 37-godišnji brat Gary, novinarima su ispričali kako su bili u kuhinji svoje kuće, kad su začuli krike.

"Istrčali smo iz kuće kako bismo vidjeli što se događa. Već je jedan od susjeda pokušavao razvaliti vrata. Goldsmith je stajala pred vratima i vrištala. Kad je vatra buknula, istrčala je iz kuće, vrata su se zalupila i više se nije mogla vratiti unutra. Rekla mi je kako su joj se sinovi igrali podno stubišta. Zapomagala je: `Molim vas spasite mi djecu, izvucite ih! Moja djeca, moja djeca, moja djeca...`", rekao je Jason Maynard.

Ulazna vrata kuće su napravljena tako da ih ni iznutra nije moguće otvoriti bez ključa, tako da ih dječaci sami nisu mogli otvoriti. Ostali su u klopci. Susjedi nisu uspjeli ući ni kroz stražnja vrata, jer su bila blokirana hrpom kutija sa stvarima.

Uzrok stravičnog požara još nije poznat, a policija vjeruje kako je riječ o nesreći. Britanski mediji prenose kako su dječaci živjeli samo s majkom, jer ih je otac, 33-godišnji Stewart Jenkins, napustio u siječnju.

I.M.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više