Doljani: Nastavljena blokada graničnog prijelaza

Bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u utorak su od 10 do 14 sati blokadom graničnog prijelaza između BiH i Hrvatske u Doljanima kod Čapljine nastavili javno izražavati svoje nezadovoljstvo što im Vlada Federacije BiH nije ispunila obećanja dana prije osam mjeseci da će 750 bivših pripadnika HVO dobivati mjesečne novčane naknade do konačnog ostvarenja njihovih umirovljeničkih prava.

Jučer, prvog dana prosvjed je na graničnom prijelazu Doljani trajao dva sata, a za sutra ovi nezadovoljni bivši pripadnici HVO najavili su da će prosvjedovati šest sati. Predsjednik Stožera za zaštitu prava umirovljenika HVO Pero Blažević je rekao kako će se od četvrtka 18. prosinca blokade proširiti na ostale granične prijelaze između BiH i Hrvatske ukoliko se do tada ne riješi teška financijska situacija nezadovoljnih pripadnika HVO-a.

Inače, prva dva dana blokade graničnog prijelaza Doljani (između Čapljine i Metkovića) nije bilo većih prometnih zastoja jer je policija preusmjeravala promet na druge sporedne ceste u tom području.

(Hina) pg sb

Pročitajte više