Domazet Lošo: Progone me Britanci, oni žele obnoviti Jugoslaviju

DAVOR DOMAZET LOŠO reagirao je na prozivke Amnesty Internationala i jučerašnju objavu Ministarstva pravosuđa da se protiv njega provode izvidi zbog ratnih zločina. Kaže da ga progone Britanci koji žele obnoviti Jugoslaviju i spriječiti Hrvatsku da uđe u Europsku uniju.

"Amnesty International je u službi britanske vanjske politike. Oni žele onemogućiti Hrvatsku u zatvaranju Poglavlja 23", uvjeren je Domazet Lošo. Umirovljeni admiral kaže da on već deset godina raskrinkava takvo protuhrvatsko djelovanje i da se baš zato našao na meti britanske vanjske politike. "To je pokušaj obnove Jugoslavije", rekao je Domazet Lošo na konferenciji za novinare.

"Ja sam u Domovinskom ratu bio od prvog dana i sudjelovao sam u svim operacija. Ministarstvo pravosuđa pozivam da izvidi gdje su Kanađani pokopali 26 Hrvata koji su ubijeni u nepostojećoj bitki u Medačkom džepu", rekao je Lošo pa zaključio: "Samo čekam da me britanska udruga za zaštitu ptica prozove jer netko mora biti kriv za ovaj pomor ptica koje padaju s neba".

Pročitajte više