Dramatičan obrat slučaja Pistorius: Prije nego je upucao, slavni sportaš djevojku je zatukao palicom?

Foto: FAH

SLUČAJ Oscara Pistoriusa već godinama puni naslovnice svjetskih medija, a novi dokazi o ubojstvu njegove djevojke, ukoliko se pokažu istinitima, dramatično mijenjaju cijelu priču. Naime, prema novim dokazima, proslavljeni sportaš svoju je djevojku pretukao palicom prije nego ju je ubio, javlja Daily Mail.

To u potpunosti mijenja cijelu obranu poznatog paraolimpijca koji je cijelo vrijeme tvrdio da je djevojku slučajno upucao jer je mislio da je provalnik.

Forenzički stručnjaci, naime, smatraju da su dvije modrice na leđima Reeve Steenkamp rezultat udaraca palicom. Osim toga, još nekoliko tragova sugerira da je došlo do fizičkog obračuna između njih dvoje.

Te dokaze iznijela su braća Calvin i Thomas Mollet u svojoj novoj knjizi koja se zove "Oscar protiv istine", a do ovih zaključaka su došli vlastitim istraživanjem i testovima.

Ukoliko se ovo pokaže istinitim, bit će to konačan dokaz koji će dokazati da je Pistorius djevojku namjerno upucao nakon svađe.

Paraolimpijac je do sada tvrdio da je djevojku upucao kroz zatvorena vrata četiri puta jer je mislio da je riječ o lopovu koji će ga zaskočiti. Kad je shvatio da je riječ o njegovoj djevojci, ispričao je na sudu, palicu za kriket iskoristio je kako bi razvalio vrata.

Pistorius je djevojku ubio na Valentinovo 2013. godine. Osuđen je na pet godina zatvora. No nakon žalbe, sud je preinačio zločin u ubojstvo za koje može dobiti najmanje 15 godina zatvora. Kaznu trenutno služi u kućnom pritvoru. Ovaj slučaj već je godinama predmet brojnih polemika u Južnoafričkoj Republici. Dok ga jedni kao sportaša podržavaju i vjeruju u njegovu priču, drugi smatraju da mu sud podilazi zbog njegove popularnosti.

Pročitajte više