Drogirani bombaš: Rusija zna tko su ubojice 36 ljudi iz moskovske zračne luke

RUSKA Federalna sigurnosna služba danas je izvijestila da ima informacije o organizatorima i bombašima samoubojicama uključenima u teroristički napad u moskovskoj zračnoj luci Domodedovo.

Šef službe Aleksandar Bortnikov je ruskom predsjedniku Dimitriju Medvedevu danas kazao da njegova agencija vjeruje da zna tko je organizator napada u kojem je 24. siječnja poginulo 36 ljudi. Bortnikov je dodao kako se već zna identitet bombaša samoubojice.

Bombaš sa Sjevernog Kavkaza

"Utvrdili smo identitet bombaša samoubojice. Mogu samo reći da 20-godišnjak i stanovnik jedne od republika na Sjevernom Kavkazu. Bandi se pridružio prošlog kolovoza", kazao je Bortnikov te dodao kako su u tijelu bombaša pronađene znatne količine snažnih narkotika.

Šef Ruskog istražiteljskog odbora Aleksandr Bastrikin je kazao Medvedevu da istražitelji imaju dokaze koji upućuju da je u napad bila uključena i obitelj bombaša samoubojice, piše RT. Dodao je kako su forenzičari u prva dva dana nakon napada napravili nekoliko kompliciranih pregleda koji su im omogućili identificiranje napadača. Posebna grupa ruskih istražitelja je poslana na Sjeverni Kavkaz kako bi nastavili istragu koja je već dala "pozitivne rezultate".

Slučaj nije riješen

Ruski predsjednik je kritizirao dužnosnike koji su objavili da je riješen slučaj bombaškog napada na Domodedovu. Kazao je da slučaj još nije riješen, ali da ima napretka u istrazi.

Pročitajte više