Državni vatrogasni operativni centar MUP-a: ponovno aktiviran požar u Dolcu

U Šibenskokninskoj županiji požar na predjelu Dolac ponovno se aktivirao na tri mjesta, odnosno požar je prešao iz BiH na teritorij Republike Hrvatske, izvijestio je večeras Državni vatrogasni operativni centar MUPa. L

Opožarena površina na tim mjestima još nije utvrđena, a gori nisko raslinje i šuma, na terenu je trenutno 15 vatrogasaca i upućen je jedan zrakoplov Canadair.

U poslijepodnevnim satima izbio je požar kod sela Radučići i Očestovo gdje je gorjela trava i nisko raslinje. Požarom su bila ugrožena oba dva sela i brzom intervencijom dva zrakoplova Canadair te županijskih vatrogasnih snaga, sela su spašena, a požar stavljen pod nadzor gasitelja. Opožarena površina je oko 10 ha, a požarište se sanira.

Na predjelu sela Pađani i Debelo brdo zapalila se trava i nisko raslinje na površini od oko pet hektara. Na požarište su upućena dva zrakoplova Canadair, pripadnici IV gardijske brigade iz Knina, županijske vatrogasne snage i helikopter sa uređajem za gašenje. Požar je i dalje aktivan, očekuje se da uskoro bude stavljen pod nadzor, izvješćuje Državni vatrogasni operativni centar MUP-a.

U Zadarskoj županiji šumski požar u mjestu Ljubović kod Gračaca, na površini od 150 hektara, gasitelji iz Javne vatrogasne postaje Gračac, hrvatskih šuma i interventne vatrogasne postrojbe MUP-a Zadar, uz pomoć dva zrakoplova Canadair uspješno su stavili pod nadzor oko 18 sati.

Požar na sjeverozapadnom dijelu Velebita još uvijek je aktivan, jer gori na miniranom i teško prohodnom području. Požar se kontrolira i gasi svakodnevno raspoloživim zračnim snagama.

U Ličko-senjskoj županiji požar u predjelu Kosinjski Bakovac ponovno se planuo požar koji je bio aktivan prije nekoliko dana. Na požarištu se nalazi oko 40 gasitelja koji pokušavaju ugasiti požar na površini oko 40 hektara.

(Hina) pp/dm dm

Pročitajte više