DSS VOJISLAVA KOŠTUNICE U DRUGOM KRUGU PODRŽAVA BORISA TADIĆA

Demokratska stranka Srbije (DSS) Vojislava Koštunice priopćila je u srijedu navečer da predsjednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić "ima podršku DSSa u ostvarivanju politike za koju se sudjelovanjem u Vladi Srbije zalaže DSS".

"To je politika koja omogućava stabilnost i napredak Srbije i zato je vrlo važno da budući predsjednik Srbije u potpunosti i bezrezervno zastupa te političke ciljeve", navodi se u priopćenju Predsjedništva DSS-a dostavljenom medijima nakon sjednice održane u srijedu navečer.

Koštunica i predsjednički kandidat Boris Tadić, koji je ušao u drugi krug predsjedničkih izbora koji će se održati 27. lipnja, sastali su se u utorak navečer, ali je priopćeno samo da su "razgovarali o drugom krugu izbora i prioritetima državne politike".

Koštunica niti DSS nakon tog razgovora nisu se izjasnili hoće li u drugom krugu podržati Tadića, već je visoki dužnosnik te stranke Nebojša Bakarec izjavio za Radio B92 da njegova stranka poziva građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za "onog kandidata u kojem prepoznaju one vrijednosti za koje se zalaže i DSS", a to su "europska Srbija, demokratska Srbija i gospodarske reforme" i da "shodno tom prepoznavanju glasaju po svojoj svijesti i savjesti".

Predsjednički kandidat Boris Tadić je, odmah po završetku prvog kruga izbora održanog 13. lipnja, dobio podršku za drugi krug od stranaka koje čine vladajuću koaliciju, G17 Plus Miroljuba Labusa, Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, te brojnih manjinskih i izvanparlamentarnih stranaka u Srbiji.

U drugi krug predsjedničkih izbora ušli su, od ukupno 15 kandidata, Boris Tadić i zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, koji je u prvom krugu dobio tri posto glasova više od Tadića.

(Hina) xttag ymaš

Pročitajte više