Dubrovačke ljetne igre: U nedjelju premijera "Amfitriona" Heinricha von Kleista

NA BOŠKOVIĆEVOJ Poljani u nedjelju, 27. srpnja, bit će izvedena druga dramska premijera na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama, djelo njemačkog dramatičara i pripovjedača Heinricha von Kleista "Amfitrion" koje na scenu postavlja redatelj Janusz Kica.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo ravnatelj dramskog dijela programa Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Kunčević, ta mitska tema do sada je 39 puta obrađivana i priča o tome kako moćnik nemoćniku krade identitet.

"Kleist ulazi u red velikih pjesnika i mnogi ga smatraju pretečom suvremenog teatra, a hrvatska publika po prvi puta će moći vidjeti Amfitrion nakon toliko godina, budući je praizvedba bila 1913. godine u zagrebačkom HNK-u", kazala je dramaturginja Dubravka Vrgoč.

O predstavi su govorili i redatelj Janusz Kica te glumci Sreten Mokrović, Goran Grgić i Alma Prica.

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender iskoristio je današnju konferenciju da bi čestitao Almi Prici, koja je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na pulskom filmskom festivalu.

Prlender je za večeras najavio projekciju filma "Tu" Zrinka Ogreste, dobitnika Velike Zlatne arene na pulskom festivalu, u dubrovačkom kinu "Sloboda".

Pročitajte više