"Dubrovački HDZ" protiv Šuice: Nemamo pola milijuna kuna za platiti račune što smo pojeli i popili

"HAJDE maknite Dubravku Šuicu sa čelne pozicije GO HDZ-a pa ćete čuti od svih njenih kadrova u GO HDZ-u što imaju za reći, ali sada da ih pečete žive, svi će reći kako je sve OK, da su svi jedinstveni", poručili su u novom otvorenom pismu stari članovi dubrovačkog HDZ-a koje je poslano redakciji Indexa putem pošte, a na znanje predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor kao i glavnom tajniku HDZ-a Branku Bačiću.

> "Dubrovački HDZ" zavapio prema Kosor: Spasite nas od Šuice!?

Drugo pismo, kao i prvo ima zaglavlje Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik, a i u njemu se traži ostavka Dubravke Šuice koja "nizom afera ruši ugled" te stranke na krajnjem jugu Hrvatske. Pismo nije potpisano, no s obzirom da se ponovno govori o nizu do sada nepoznatih detalja vezanih uz Šuicu i dubrovački HDZ, stječe se dojam da je riječ o vrlo dobro informiranoj osobi unutar te stranke.

U pismu stoji da se ne želi otkriti identitet, jer Šuica "može dati otkaz jednim telefonskim pozivom", no pozivaju se sve mjerodavne institucije od MUP-a, Državnog odvjetništva i Porezne uprave da istraže sve što stoji u pismu, a većinom je riječ o novim optužbama protiv Šuice.

Prijatelji stari, gdje ste!?

Podsjetimo, prvo pismo je Šuica komentirala za Index govoreći kako je riječ o "pojedincu ili falsifikatu". Dva dana nakon što je Index prvi objavio pismo održana je i konferencija za novinare dubrovačkog HDZ-a na kojoj je Šuica rekla da je slučaj "pismo" predala u ruke odvjetnika. No, da je pismo dobro potreslo Šuicu dokazuje i činjenica da je izostala službena reakcija njene stranke.

Bivša dubrovačka gradonačelnica proteklog vikenda je organizirala zabavu na dubrovačkoj plaži u Sv. Jakovu pod nazivom "Prijatelji stari, gdje ste". Skupilo se jedva 40 uzvanika, što je daleko od nekadašnjeg glamura na njezinim zabavama.

Stanovi, vikendice...

U novom pismu, stari članovi HDZ-a traže jači angažman glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića glede enormnog bogaćenja Šuice u posljednjih osam godina kao i da se podrobnije ispita slučaj prodaje Srđa. Porezna ispostava u Dubrovniku poziva se da ispita kupnju stana u kompleksu INGRE od 170 metara kvadratnih. Spočitava joj se također niz poslova s INGROM, ali i poslovi sa Stipom Gabrićem Jambom i njegovim GP Dubrovnik.

Pismo navodi da je ta tvrtka poklonila Šuici stan u Zagrebu, dok joj je tvrtka Vulix besplatno gradila vikendicu na Blidinju (BiH).

Isto tako kaže se kako je u kasi GO HDZ-a nedostaje oko pola milijuna kuna da bi se platili svi računi koji su se "pojeli i popili". Spočitava se i niz poslova sa Signalizacijom, a građevinska inspekcija upućuje se na plažu Sveti Jakov.

Nelegalni objekt na mjestu gdje Šuica slavi rođendane?

"Je li restoran na plaži Sv. Jakova u kojem se održava veliki party Dubravke Šuice i gdje su godinama održavale njene rođendanske zabave, na koje smo svi morali ići i još uvijek moramo, bespravno izgrađen objekt u pomorskom dobru svega 4 metra od mora. Ima li investitor Blaženko Jelavić koji u tom lokalu služi vodu VIVA koju proizvodi brat Dubravke Šuice, Nikša Luetić, za to ima građevinsku dozvolu", pitaju se u pismu stari članovi HDZ-a.

Od čelnika "svoje stranke" traži se da se ispitaju veze Ivića Pašalića i Dubravke Šuice, a dubrovačke gospodarstvenike poziva se da priznaju kako ih je Šuica ucijenila s izdavanjem građevinskih dozvola.

Smijenite Šuicu

"Promislite dobro što smo vam htjeli poručiti. Poštovana Jadranka radite i 'metite' kriminal iz HDZ-a prije nego taj kriminal pomete Vas" stoji na kraju pisma koje izravno poziva Kosor da smjeni Šuicu s mjesta predsjednice Gradskog odbora HDZ-a.

Pročitajte više