Duhanska mafija: Novi svjedoci optužuju Stanka Subotića

U SLUČAJU kojega srpsko pravosuđe vodi protiv duhanske mafije, istražitelji su pronašli dva ključna svjedoka. Prvi svjedok će dati nove dokaze protiv Stanka Subotića, koji će ga teretiti za šverc cigareta, a drugi svjedok će, prenosi Blic, predati i informacije koje će istražitelje dovesti do imena nalogodavca i izvršitelja generala Radovana Stojičića Badže i Pavla Bulatovića, ministra obrane SRJ.

Ključni svjedok koji će dati dokaze protiv Subotića nije iz Srbije, a razgovor s njime će biti obavljen u sljedećim danima. Drugi svjedok je u svom iskazu naveo imena direktnih izvršitelja ubojstva, dvojice crnogorskih državljana koji su u dosjeima srpske policije označeni kao plaćeni ubojice crnogorske mafije. Za jednim od njih je prije pet godina raspisana međunarodna tjeralica, ali se on i dalje krije u Crnoj Gori. I druga osoba je otprije poznata policiji, ali protiv njega nikad nije podignuta potjernica.

Milo Đukanović jedan od šefova mafije

U svjedočenju Miodraga Zavišića, člana grupe Stanka Subotića optuženog za šverc cigareta, stoji da je "moguće da Subotić stoji iza ubojstva Badže" te se dodaje kako mu je Stojičićeva supruga rekla da "sumnja da je Subotić sudjelovao u njegovom ubojstvu".

Osim dvojice novih svjedoka, tužitelj u Beogradu je potvrdio da je u Zagrebu obavio razgovor s Ratkom Kneževićem koji je iznio tvrdnje da su Subotić, Milo Đukanović i Jovica Stanišić bili šefovi kriminalne organizacije. Tužilaštvo je navelo da će podaci, koje je iznio Knežević, biti "posebno razmatrani s aspekta mogućnosti korištenja u već pokrenutim kaznenim postupcima protiv Subotića, Siniše Stojčića Badže, Bojane Bajrušević i drugih koji se terete za ilegalni promet duhana ili u svrhu proširenja ovih postupaka".

Pročitajte više