Duhovni učitelj Svamiđi od 22. do 26. svibnja u Hrvatskoj

DUHOVNI učitelj Svamiđi, autor sustava "Joga u svakodnevnom životu", boravit će od 22. do 26. svibnja u Hrvatskoj, gdje će održati više predavanja i seminar joge, najavljeno je na dananašnjoj konferenciji za novinare.

Predavanja će održati u Zagrebu (22. svibnja), Rijeci (25. svibnja) i Čakovcu (26. svibnja). U Umagu će biti od 23. do 25. svibnja, a tamo će održati i međunarodni joga-seminar.

Mahamandaleseshwar Paramhans Swami Maheshwarananda - Svamiđi, već trideset godina podučava sustav "Joga u svakodnevnom životu", koji je spoj tisućegodišnjeg učenja i mudrosti Indije te spoznaja modernoga vremena, rekla je Aleksandra Gross, predsjednica zagrebačke udruge "Joga u svakodnevnom životu".

Svrha sustava, koji se podučava u cijelome svijetu za ljude svih dobi, vjerske i nacionalne pripadnosti, je postizanje tjelesnog, mentalnog, društvenog i duhovnog zdravlja.

Sustav spaja izvornu jogu s potrebama suvremenog čovjeka i praktičan je način svladavanja svakodnevice te preventive i rehabilitacije kod zdravstvenih tegoba.

Svamiđi (1945.) pripada lozi ostvarenih jogija i duhovnih učitelja. Iz rodnog Rađasthana u Indiji prije 30 godina došao je u Europu, gdje je razvio sustav "Joga u svakodnevnom životu". Priznat je i po zalaganju za toleranciju, mir, zaštitu ljudskih prava i okoliša, spoznaju Boga i poštivanja života.

Za prošlogodišnjeg boravka u Hrvatskoj, predsjednik države Stjepan Mesić odlikovao ga je Odličjem reda Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske za dugogodišnji humanitarni i duhovni rad.

Pročitajte više