Dvije hakerske grupe u akciji "Robin Hood": Pokrast će banke i novac dati siromašnima

DVIJE snažne svjetske hakerske grupe, Anonymous i Team Poison, će zajedničkim snagama pokrasti novce bankama i dati ga humanitarnim organizacijama.

"Operacija Robin Hood će vratiti novac onima koji su prevareni od našeg sistema i, što je još važnije, onima kojima su naštetile banke. Operacija Robin Hood će preuzeti kreditne kartice i donirati ih '99 posto', kao i različitim humanitarnim organizacijama diljem svijeta", objavile su na YouTubeu dvije organizacije, piše RT.

Sa "99 posto" se označavaju prosvjednici protiv korporativne pohlepe i banka u SAD-u i diljem svijeta. Onih "1 posto" ostalih su bogataši koji koriste sistem kako bi se još više obogatili, dok ostali osiromašuju.


Očekuje se da će hakerske grupe krasti osobne podatke računa kreditnih kartica i koristiti ih kao i obični internetski kriminalci, samo što će novac dati siromašnima, a ne spremiti ga u svoj džep. Dvije hakerske grupe su se u ovoj akciji nazvale "Poisanon", a očekuju kako će banke morati nadoknaditi štetu pokradenima te će i one biti te koje će platiti.

"Natjerat ćemo banke da vam vrate novac sa smiješkom na licu i mržnjom u srcu", stoji u priopćenju dviju grupa. Hakeri iz ove dvije grupe su u prošlosti uspješno izvodili slične napade na mreže dobro opremljenih organizacija pa se vjeruje da bi im i ova akcija mogla uspjeti. Team Poison je tvrdio kako je uspio ukrasti lozinke UN-ovih zaposlenika.

Anonymous je poznat po politički motiviranim napadima na organizacije i pojedince za koje su smatrali da krše ljudska prava. Posljednja žrtva im je bio američki policajac John Pike koji je  suzavcem špricao mirne prosvjednike tijekom razbijanja demonstracija na Kalifornijskom sveučilištu.

Pročitajte više