Dvije majke ubijene u Chicagu dok su čuvale ulicu od nasilja

Screenshot: OBC News

DVIJE majke aktivistice ubijene su prošle subote na uglu ulice u Chicagu dok su tijekom svoje akcije čuvale ulicu kako bi spriječile nasilje, javlja BBC.

Chantell Grant i Andrea Stoudemire bile su volonterke organizacije Mothers Against Senseless Killings (Majke protiv besmislenog ubijanja) te su stajale na uglu ulice kako bi spriječile nasilje kada su ubijene.
Policija za sada zna da su se njihove ubojice vozile u plavom autu kad su ih ubile, a još uvijek nitko nije uhićen.

Ubijene u četvrti poznatoj po nasilju

Grant je imala 26 godina i bila je majka četvero djece, a Stoudemnire je imala 35 godina i troje djece. Nesretne žene ubijene su oko deset sati navečer dok su stajale na ulici u četvrti poznatoj po nasilju.

Tko je sljedeći?

Njihove kolegice iz organizacije rekle su kako su šokirane ubojstvom.

"Ovo je užasavajuće i bolno. Nisam spavala jer pokušavam shvatiti kako možemo ovo zaustaviti. Tko je sljedeći? Ne prestajem se pitati tko je sljedeći”, rekla je Tamar Manasseh, osnivačica organizacije Majke protiv nasilja, čije članice  već četiri godine bez prestanka stoje na ovom uglu gdje tijekom ljeta prave i roštilj, a sve u nadi kako će njihova stalna prisutnost zaustaviti nasilje. Uz to, pružale su usluge savjetovanja za članove zajednice.

Osim ubijenih žena, tijekom napada ranjen je i jedan muškarac

58-godišnji muškarac, koji se također nalazio na uglu u vrijeme pucnjave, ranjen je u ruku."Ovo je previše. Stariji ljudi ne mogu izaći i sjediti na trijemu, djeca se ne mogu igrati. Svi su prestrašeni”, rekao je ranjeni čovjek koji je želio ostati anoniman za Chicago Sun-Times. 

Policija još uvijek ne zna jesu li žene bile mete napada

Glasnogovornik policije u Chicagu Anthony Guglielmi izjavio je kako je istraga u tijeku te da još uvijek nema saznanja o tome jesu li ubijene žene bile meta napada.

"No nemamo ni dokaza koji bi upućivali na suprotno”, rekao je. Iz policije su izjavili kako je prošlog vikenda u Chicagu bilo 48 pucnjava u kojima je smrtno stradalo osam ljudi.

Pročitajte više