Dvije pogibije na radu u Zagorju

JEDAN 25-godišnji i jedan 36-godišnji radnik poginuli su jučer u dvije nesreće na radu u Zagorju, izvijestila je danas kraopinsko-zagorska Policijska uprava.

Stjepana Turkalja (25) iz varaždinskog mjesta Beretnica u srijedu je oko 16,45 sati u Žutnici, u Krapini, usmrtila struja. Tragedija se dogodila na prilaznoj cesti kamenolomu "Betonara Krapina B - 6 ", kada je djelatnik varaždinskog poduzeća "Zagorje tehnobetobna" V. K. (50) iz Varaždina, rukujući auto-betonskom pumpom, previše približio 32 metara dugačak kran pumpe visokonaposnkom dalekovodu jačine 10 kW. To je izazvalo strujnog udar, koji je usmrtio Stjepana, radnika istog poduzeća.

Mrtvo je tijelo pregledala liječnica Zlata Smojić, a na mjesto nesreće izašao je i inspektor zaštite na radu Branko Potočki.

Srijeda je bila "crni" dan za radnike na gradilištima varaždinskih poduzeća u Zagorju, jer je toga dana prijepodne u Donjoj Stubici poginuo i tridesetšestogodišnji Mladen Vinceković iz Klenovnika, kojeg je zatrpala zemlja u kanalizacijskom kanalu.

Pročitajte više