Dvoje mrtvih u pucnjavi na Sveučilištu Države Washington

JUTROS po lokalnom vremenu, odnosno navečer po hrvatskom, su u Seattleu vatrogasci na Sveučilištu Washington pronašli dva trupla za koje se vjeruju da pripadaju žrtvi ubojstva i osobi za koju se pretpostavlja da je ubojica.

Trupla su pronađena u Hali Gould, u kojoj je smješten Koledž za arhitekturu i urbanizam.

Ray Wittmier, pomoćnik šefa sveučilišne policije, rekao je kako tijela pripadaju "ženi u 20-im i muškarcu u 40-im godinama", te da je također pronađen pištolj kojim je, po svemu sudeći, počinjeno ubojstvo, odnosno samoubojstvo.

Sveučilište države Washington je, inače, osnovano 1861. godine i predstavlja najveću akademsku instituciju tog tipa u sjeverozapadnom dijelu SAD.

Meghan Pinch, 27-godišnja studentica, je za televiziju rekla da je čula pucnje, ali "nije vjerovala da su pravi", sve dok ih policija nije pozvala na evakuaciju.

Identitet žrtava službeno nije objavljen, ali lokalni mediji na temelju izjava svjedoka pretpostavljaju da je riječ o 25-godišnjoj uposlenici sveučilišta koja se kolegama žalila na bivšeg momka koji ju je proganjao i prijetio smrću.

Inače, ovo nije prvi slučaj ubojstva na Sveučilištu. Godine 2000. je sveučilišni liječnik dr. Jian Chen ustrijelio svog pretpostavljenog dr. Rogera Haggita nakon vijesti o dobivanju otkaza. Chen je nakon tog zločina presudio sam sebi.

D.A.

Pročitajte više