Dvojica se u Rijeci potukla u sobi u kojoj su živjeli, umrli u bolnici. Stižu detalji

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Policija je danas u jutarnjim satima zaprimila dojavu o dvije ozlijeđene osobe u stambenom objektu na području Škurinja u Rijeci. Riječ je o dvojici hrvatskih državljana u dobi od 44 i 38 godina.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid. Prema dosad utvrđenom, riječ je o ubojstvu i samoubojstvu. Tijekom međusobnog sukoba jedan od preminulih muškaraca nanio je više ozljeda drugome, a potom je ozlijedio sebe. Zbog zadobivenih ozljeda obojica su prevezena u KBC Rijeka, gdje su naknadno preminuli.

Bili u životnom partnerstvu, 38-godišnjak je navodno i ranije bio nasilan prema partneru

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, zločin se dogodio u sobi koja je 44-godišnjem pokojnom muškarcu Anđelku B. dodijeljena kao korisniku nužnog smještaja. 38-godišnji Damir B. je bio njegov registrirani životni partner i navodno je zadnjih više od godine dana živio u spomenutoj sobi s njim te je tijekom tog razdoblja znao biti agresivan i nasilan prema 44-godišnjaku. 

Zločin je, neslužbeno, počinjen nožem. Susjedi su jutros vidjeli izranjavane muškarce i pozvali hitnu i policiju, a ispred smještaja su ostali krvavi tragovi i deseci krvavih maramica i gaza.

Sva prikupljena saznanja o ovom događaju policija će dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Susjeda: Vidjela sam Damira svog krvavog, Anđelko je bio na krevetu. U šoku sam

Elizabeta Kutin, koja i sama živi u prizemlju zgrade u kojoj se dogodio zločin, u drugoj sobi, za Burin.hr kaže da nije čula svađu, ali je oko 6.30 sati čula čudne zvukove, kao da je nešto palo. 

"Kada išla vidjeti što se zbiva, vidjela sam Damira svog krvavog, stajao je u hodniku… Došla sam do vrata njihove sobe, Anđelko je bio unutra, na krevetu. Odmah sam alarmirala susjeda, on je zvao policiju i Hitnu pomoć. Poslije sam vidjela da je Anđelko otpuzao iz sobe i dovukao van", priča susjeda.

"Još sam u šoku od svega", dodaje i prisjeća se da je najprije došlo jedno vozilo Hitne pomoći, a onda i drugo s policijom.

"Vidjela sam jedan nož"

"Ne znam što je bilo, nisam čula da su se svađali jutros, a ni sinoć – dodaje. Danas se mogla čuti priča da u sukobu korišteni noževi, na što ona govori: "Ja sam vidjela samo jedan".

Koliko se može saznati,  Anđelko B. je dobio sobu u nužnom smještaju u zgradi prije nešto više od dvije godine, a Damir se uselio kasnije. 

Anđelko je, pričaju susjedi, bio mirne naravi i nekonfliktan, što se, kažu, ne može reći za Damira. 

"Anđelko je bio dobar kao kruh, Damir i ne baš"

"Anđelko je bio dobar k'o kruh. Damir i ne baš, jednom je i mene napao, i verbalno i fizički. Ne znam tko je koga u ovom slučaju napao, ali po njihovom karakteru vjerojatno je to bio ovaj drugi", rekla je stanarka. 

Zgrade u Mihačevoj Dragi su jedna od tri lokacije nužnog smještaja Grada Rijeke", objašnjava za Burin Nevenka Kovačević, voditeljica nužnog smještaja. Nužni smještaj podrazumijeva smještaj koji zadovoljava minimalne životne potrebe korisnika, odnosno korištenje jedne ili više prostorija i sanitarnog čvora, te korištenje električne energije i komunalnih usluga.

U zgradi u kojoj se dogodio tragični slučaj živi tridesetak ljudi, a šest soba je u prizemlju, gdje došlo do tragičnog obračuna. U riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku sutra bi se trebala obaviti obdukcija nad tijela stradalih, koja će dati dodatne informacije istražiteljima u slaganju mozaika događaja što je završio smrću dvojice.

Upozoravamo da su snimka i fotografije s mjesta zločina vrlo uznemirujući!

 

 

Pročitajte više