Eksplozija raznijela kemijsku tvornicu u Jacksonvilleu na Floridi

SNAŽNA eksplozija jučer je pogodila kemijsku tvornicu u gradu Jacksonville u Floridi, pri čemu je ozlijeđeno najmanje 14 ljudi. Uslijedila je evakuacija ljudi koji žive na tom području, kao i nestanak struje. Prema posljednjim informacijama četiri su osobe poginule.

Eksplozija je izazvala požar, a glasnogovornik lokalnih vatrogasaca je poprište događaja opisao kao "pakao", dodavši kako policija još uvijek traži tri nestale osobe. Vatrogasci i stručnjaci za rukovanje opasnim tvarima uputili su se na mjesto događaja nakon što je iznad tvornice izbio gusti dim.

Glasnogovornik je također kazao kako ne može potvrditi da su dvije osobe poginule. Tvornica je u vlasništvu tvrtke T2 Labs i proizvodi supstancu zvanu Ecotane, aditiv za gorivo kao i "ekološke zamjene" za razne materijale koji se koriste u kemijskoj industriji.

Derek Prett koji je u trenutku eksplozije vozio zrakoplov iznad polja nedaleko tvornice, kazao je kako se u jednom trenutku samo stvorila vatrena kugla. Zaposlenici tvornice evakuirani su. Nakon eksplozije ne očekuju se dugoročne posljedice.

D.A.
Foto: AFP

Pročitajte više