Elon Musk objavio prvu fotografiju svemirskog odijela, pogledajte kako izgleda

Foto: Instagram

VLASNIK Tesle i, što je za ovu priču važnije, SpaceX-a, putem svog profila na Instagramu objavio je prvu fotografiju svemirskog odijela koje razvija njegov tim stručnjaka.

"Ovo je prva fotografija svemirskog odijela. Više informacija u danima koji slijede. Valja napomenuti da ovo zapravo funkcionira, nije riječ o maketi. Već je testirano na pritisku vakuuma. Bilo je nevjerojatno teško balansirati estetiku i funkcionalnost", napisao je Elon Musk.

Muskov SpaceX već duže godina pomiče granice u razvoju tehnologije nužne za putovanja u svemir. Tako je u ožujku prvi put uspješno lansirana "polovna raketa". SpaceX radi na tehnologiji da se rakete vraćaju na zemlju nakon lansiranja da bi se mogle ponovo koristiti. Time bi se značajno pojeftinilo putovanje u svemir.

Osim toga, ranije ovog ljeta Musk je objavio da je primio "verbalno odobrenje vlade" za izgradnju podzemnog transportnog sustava - HyperLoop - između New Yorka i Washingtona.

Vizionar i inovator Musk, osnivač i vlasnik tvrtki Tesla i SpaceX, zagovara razvoj futurističkih, magnetski levitirajućih "HyperLoop vlakova" koji bi jurili vakuumskim tunelima koji bi, kako tvrdi, bili učinkovitiji i brži od sadašnjih TGV-a. Musk je izračunao da bi putovanje od oko 350 kilometara od New Yorka do Washingtona trajalo svega 29 minuta.

Uskoro bi u serijsku proizvodnju trebao ući Muskov električni automobil Tesla, a što bi moglo označiti revoluciju u cestovnom prijevozu.

Pročitajte više