Energetska kriza ili izazov? Hifa-Oil spremna je sa skladišnim i voznim kapacitetima

Foto: Press

HIFA-OIL je tvrtka koja je najveći privatni distributer naftnih derivata iz Bosne i Hercegovine, a čije poslovanje nije vezano samo za bosanskohercegovačko, nego i za 11 tržišta Jugoistočne Europe.

Kompanija je koja obavlja poslove nabavke, skladištenja, prijevoza i prodaje svijetlih i crnih naftnih derivata.

S obzirom na to da se gotovo čitav svijet nalazi u priličnom energetskom izazovu i  da se zemlje regije pripremaju za potencijalni nedostatak naftnih derivata, te određeno vrijeme skladište količine, Hifa-Oil također prepoznaje taj izazov. 

"S tim u vezi već određeno vrijeme se prave strategije i poslovne politike u dogovoru s poznatim dobavljačima i osiguravaju količine naftnih derivata, prije svega mazuta, čime bi se amortizirao udar uslijed nedostatka ovog proizvoda na tržištu. S dobrim skladišnim kapacitetima, logistikom, voznim jedinicama i ljudskim resursima spremni smo za izazove u isporukama mazuta", riječi su izvršnog direktora ove kompanije dr. Venana Hadžiselimović.

Kapaciteti za skladištenje ove vrste energenta su upravo najveći kod Hifa-Oil u Bosni i Hercegovini, a isti dolaze iz više smjerova opskrbe i s alternativnom logistikom koja znači da roba dolazi kako željeznicom tako i vlastitom  Hifa-Oil flotom od preko 30 voznih jedinica spremnih za prijevoz. 

Prijevoz robe uključuje destinacije od Austrije do Albanije, a isti se vrši u roku od 24h od trenutka kada je potrebno započeti proces isporuke.

Ističemo, kompanija Hifa-Oil postoji 20 godina, posluje s preko 2500 klijenata, te u svom sastavu posjeduje još 15 kompanija i preko 900 zaposlenika.

Hifa-Oil je nedavno otvorila i prvi dio kompleksa benzinske pumpe, autopraone i najvećeg terminala za JET gorivo u BiH u sarajevskom naselju Dobrinja, neposredno uz Aerodrom Sarajevo čime je iz ove perspektive olakšan i osiguran sistem opskrbe goriva za avione koji posluju prema i iz Bosne i Hercegovine.

Hifa-Oil – Energija koja pokreće!

Pročitajte više