INDEX PRVI DOZNAO MOST dogovara sa SDP-om i HDZ-om vladu nacionalnog jedinstva s premijerom Petrovom

Foto: FaH

"STAV MOST-a je da se ide u Vladu nacionalnog jedinstva. U toj Vladi Božo Petrov bi bio premijer", doznaje Index. U Vladi stručnjaka bili bi predstavnici i HDZ-a i SDP te predstavnici Mosta.

Danas popodne obavljen je razgovor s SDP-om, a upravo traje razgovor s predstavnicima HDZ-a.

Navodno ovaj jednoglasan stav Mosta ne odgovara ni SDP-u ni HDZ-u, no pravo je pitanje što će Most uraditi nakon eventualne odbijenice ove dvije stranke. Iz Mosta su već najavljivali ideju Vlade nacionalnog jedinstva, no nije se znalo tko bi u tom slučaju bio mandatar.

Podolnjak: Vladom nacionalnog jedinstva protiv podjela

Vladu u kojoj bi bio i HDZ i SDP, a koju bi spojio MOST već su spominjali pojedini članovi Mosta. Robert Podolnjak spominjao je  Vladu nacionalnog jedinstva te nuđenje koalicije jednima i drugima.

"Bilo bi nam vrlo drago kad bismo okupili što širi spektar. To je mišljenje koje se pojavilo u Mostu jer bi suprotno moglo voditi u jake podjele, a tome nismo skloni", rekao je Podolnjak. No, problem je u tome što je Petrov jamčio potpisom kod javnog bilježnika da neće biti koalicija. Vlada nacionanlnog jedinstva jest koalicija. I s HDZ-om i SDP-om.

Petrina: Mandatar Vlade nacionalnog jedinstva mora biti iz Mosta

Da je Most na tragu Vlade nacionalnog jedinstva govorio je i Stipe Petrina.

"I u HDZ-u i u SDP-u ima mnogo kvalitetnih ljudi koje treba uključiti u takvu Vladu, no  mandatar treba biti netko iz Mosta", govorio je Petrina.  

Uskoro opširnije

Pročitajte više