Optužena: Fatalna ujna poticala nećaka da ubije supruga, prijeti joj 40 godina zatvora!

SLAĐANA NOVOSELNIK i njezin 17-godišnji nećak optuženi su za teško ubojstvo Domagoja Novoselnika ovo ljeto na Hvaru. Slađanu terete da je poticala nećaka da ubije supruga. Govorila mu je da ga se riješe i nastave zajednički život. Već su neko vrijeme bili u ljubavnoj vezi.

Do kraja života u zatvor?

Slađa i nećak optuženi su za ubojstvo iz osobito niskih pobuda. Njoj prijeti kazna dugotrajnog zatvora i do 40 godina, a on kao maloljetnik ne može dobiti više od 10 godina.

Slađana je šutjela sve donedavno, kada je ipak dala svoju obranu. Priznala je vezu, ali ne i da je poticala nećaka na suprugovo ubojstvo.

Brzo optužen da ne izađe iz pritvora

Optužnica je "brzinski" dignuta jer je prijetila opasnost da nećak izađe iz pritvora. Po Zakonu ga, naime, bez optužnice ne mogu držati iza rešetaka dulje od tri mjeseca. Predloženo je produljenje pritvora zbog osobito teških okolnosti djela.

Slađa prespavala ubojstvo?

Domagoj Novoselnik usmrćen je snažnim ubodom u prsa. Slađana i nećak policiji su pokušali prodati priču da je počinio samoubojstvo, no po rani se vidjelo da ga je netko ubo s leđa preko ramena. Nećak se branio da je ujak krenuo ka njemu s nožem pa se branio, dok Slađa tvrdi da je cijeli događaj prespavala na kauču uljuljkana šampanjcem i lošim filmom.

Pročitajte više