Fidel Castro ponovno u javnosti, ovaj puta u akvariju



FIDELA Castra je zadnjih dana nemoguće zadržati u kući, čini se. Bivši kubanski predsjednik u zadnje se vrijeme neprestano pojavljuje u javnosti. Zadnji izlet mu je bio u Nacionalni akvarij, gdje je gledao delfine.

Nakon četiri godine potpune povučenosti, ovo je četvrti put u tjedan dana da se umirovljeni predsjednik pojavio u javnosti, i najležernije je pojavljivanje.

Kao mladić je mogao dvije minute držati dah pod vodom

Castro je posjetio nacionalni akvarij, gdje je gledao predstavu delfina i razgovarao sa zaposlenicima o radu u centru. Posjetiteljima je pričao kako je kao mladić mogao dvije minute držati dah pod vodom i kako je jednom prilikom plivao s delfinima.

Ipak, dotaknuo se i ozbiljnih tema, spomenuvši kako bi sukob SAD-a i Izraela s Iranom svijet bacio u nuklearni rat. Također je upozorio na opasnosti ekoloških katastrofa i globalnog zatopljenja.

Castro je vjerojatno jedini svjetski državnik čiji posjet akvariju postaje globalno važna vijest. To je najviše zato što se zadnje četiri godine ne zna u kakvoj je 83-godišnjak zdravstvenom stanju. Zbog medicinskih problema morao je prvo privremeno, a onda i trajno, predati vlast svom bratu Raulu.

Pročitajte više