Financijski savjetnik: Kad ga preuzmu novi vlasnici, Agrokor će biti u lošijem stanju nego je bio 10. travnja

Screenshot: HRT

ANDREJ GRUBIŠIĆ, financijski savjetnik, gostujući jutros na Četvrtom programu HRT-a, rekao je  kako smatra da će Agrokor, koji će prema svemu sudeći biti predan novima vlasnicima, biti u puno lošijem stanju nego je bio 10. travna 2017. godine, na dan kad ga je preuzela država.

"Ja sam dubokog uvjerenja da bi za proces nagodbe bilo najbolje da se u što većoj mjeri novi ministri klone uplitanja u postizanje nagodbe. Niti je država niti su oni investirali novce niti potražuju bilo kakve novce, a njihovi potezi komentari mogli bi imati određene reperkusije na one koji su istinski izloženi i potražuju milijarde kuna", rekao je Grubišić.

"Jedna od jako bitnih stvari u cijelom slučaju je da Agrokor na papiru ima vlasnika, a njime zapravo upravlja država i to preko godinu dana. A kako je govorio povjerenik, čini se da će još devet deset mjeseci biti pod državnom upravom- Što to znači? To znači da se tamo sigurno neće odluke donositi brzinom kojom bi trebale, možda će se donositi populističke odluke koje nisu dobre za biznis.... Ja sam duboko uvjeren da će Agrokor koji će, kako sada stvari stoje, biti predan novim vlasnicima, biti u znatno lošijem stanju nego što je bio 10. travnja 2017. godine", uvjeren je ovaj financijski savjetnik.

Pročitajte više