Firma za koju radi vozač kamiona je već kažnjavana zbog premalo odmora za vozače

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

ISTRAŽITELJI koji se bave stravičnom nesrećom kod Novske u istrazi se okreću prema autoprijevozniku.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV od Ministarstva prometa, tvrtka za koju je vozio Ivo Filipović iza sebe već ima prekršaje zbog nepoštivanja zakona o radnom vremenu i odmoru svojih vozača.

"Tvrtka je bila u prekršaju, i to pravomoćnom. Kažnjeni su s 20 tisuća kuna zbog mobilnog rada vozača, a drugi put s tri tisuće kuna“, potvrdio je Mario Madunić, pomoćnik ministra prometa zadužen za kopneni promet i inspekciju.

Vozač dan prije nesreće tražio liječničku pomoć

Vozač kamiona je u svojoj obrani rekao da je večer prije stravične nesreće tražio liječničku pomoć.

"To je bilo predmet njegovog iznošenja u obrani, a to je ušlo i u činjenični opis djela u rješenju o provođenju istrage. Da je zbog stanja u kojem se nalazio pristao da mogu nastupiti štetne posljedice“, kaže Veljko Miljević, odvjetnik vozača.

Podsjetimo, vozaču Ivi Filipoviću određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužitelji ga terete za kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće, za što mu prijeti od tri do 15 godina zatvora. Prema onome što su dosad utvrdili, 59-godišnji Filipović je na odmorište na kojem je brzina ograničena na 40 km/h uletio s 90 km/h.

Pročitajte više