FOTO Splitska policija kod navijača iz Rijeke pronašla 41 armaturnu šipku

Foto: MUP

UOČI nogometne utakmice Hajduka i Rijeke na Poljudu, policija je privela osam gostujućih navijača zbog posjedovanja armaturnih šipki te osam domaćih navijača zbog pirotehnike, alkohola te vrijeđanja službene osobe, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

"Policija je na prihvatnom punktu za gostujuće navijače u Dugopolju, tijekom preventivnog pregleda, u kombiju riječkih oznaka pronašla 41 armaturnu šipku", objavio je MUP na Twitteru.

Šipke su oduzete jer bi se njima moglo ozlijediti igrače ili bi mogle biti upotrijebljene kao oružje između navijača. Vezano uz posjedovanje šipki koje su pogodne za napad, policija je privela osam gostujućih navijača.

Naknadno je pronađen i preklopni nož.

Privedeno je i osam navijača Hajduka

Također, do sada je na Poljudu privedeno osam domaćih navijača. Petorica domaćih navijača privedena su zbog posjedovanja pirotehnike, a među njima su trojica maloljetna. Dvojica domaćih navijača privedena su zbog alkohola te jedan navijač zbog vrijeđanja službene osobe.

Policija poručuje da nastavlja s postupanjem te se nastavlja preprata ostalih gostujućih navijača prema Poljudu. Hajduk i Rijeka susreću se na Poljudu u zaostaloj utakmici drugog kola SuperSport HNL-a, očekuje se velik broj navijača, a policija je u punoj spremi kako bi se izbjegli bilo kakvi neredi.

Pročitajte više