George Bush danas stiže u Sloveniju

AMERIČKI predsjednik George W. Bush večeras će doputovati u Ljubljanu u drugi službeni posjet Sloveniji, a kod naših zapadnih susjeda će gostovati dva dana. Američka Prva dama u Sloveniju je doputovala sinoć nakon što je nenajavljeno posjetila američke vojnike u Afganistanu.

Bush će sutra sudjelovati na sastanku na kojemu će razgovarati sa šefovima zemalja EU. Sastanak će se održati u Brdu na Kranju, a osim Slovenije, Bush će na ovoj europskoj turneji posjetiti: Njemačku, Italiju, Francusku, Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku.

Laura Bush u Sloveniju je doputovala u sjeni rasprave koje je vođena prije nekoliko dana oko toga tko bi trebao biti domaćin Prvoj dami, supruga slovenskog predsjednika Danila Turka, Barbara Miklič Turk ili pratilja premijera Janeza Janše, 28-godišnja Urška Bačovnik.

Na susretu na vrhu razgovarat će se o globalnim izazovima, klimatskim promjenama i svjetskim žarištima te aktualnim pitanjima transatlantskog partnerstva.

Zbog Bushevog posjeta u zoni ljubljanskog aerodroma Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana vrijedi posebna regulacija prometa te visoke i stroge mjere sigurnosti, slično kao što je bio slučaj prije dva mjeseca kada je George Bush sa suprugom posjetio Zagreb.

I.K.
Foto: Index arhiva

Pročitajte više