Gitare Johna Entwistlea na aukciji

VIŠEod 150 gitara koje su pripadale gitaristu britanskog kult benda Who Johnu Entwistleu naći će se na aukciji 13. svibnja, objavila je aukcijska kuća Sothebys u srijedu.

Iako su preostali članovi benda bili poznati po svojim destruktivnim tendencijama na kraju nastupa u ranim godinama postojanja benda, Entwistle je bio pažljiviji sa svojom opremom.

Sotheby´s je objavio kako se očekuje da će njegova kolekcija, uključujući kostime za nastupe i glazbene nagrade, postići cijenu od oko 400.000 funti. Na aukciji će biti ponuđena i njegova omiljena gitara - ružičasta Fender Precision Bass - poznata i pod nadimkom ´Frankenstein´.

Entwistle, preminuo od srčanog udara u 57. godini, uoči američke turneje prošlog lipnja, bio je jedan od osnivača gruope Who, jednog od najpopularnijih rock bendova 1960-ih i 70-ih. Njihovi su najveći hitovi bili ´My Generation´, ´Pinball Wizard´ i ´Substitute´.

Autopsija je otkrila da je Entwistleov srčani udar bio djelomice uzrokovan korištenjem kokaina.

Iako je prvenstveno bio poznat kao bas gitarist, Entwistle je skupljao i druge rijetke gitare. Tako će se na aukciji naći i gitare Gibson Explore te Gibson Flying V, obje iz 1958. godine, koje vrijede između 30 i 50.000 funti svaka.

Za obožavatelje malo plićeg džepa, na ponudi će biti i brojne fotografije, crteži, odjeća i posteri.

Pročitajte više