"Glas koncila": Izbori za pomak u hrvatskom društvu

PREDSTOJEĆI bi izbori trebali polučiti pomak u razvitku hrvatskoga društva da se ono uspješnije oslobađa od neprihvatljivoga komunističkog mentaliteta kao i od neprihvatljivoga sirovog kapitalističkog profiterstva, jer oni ne mare za čovjeka, obitelj, narod ni za njihov kulturni, vjerski ni nacionalni identitet i prosperitet, piše "Glas Koncila".

U komentaru "Izbori za pomak u hrvatskom društvu", najnoviji broj "Glasa Koncila" predstojeće parlamentarne izbore smatra jednim od povijesnih trenutaka koji "mogu i trebaju pospješiti i ubrzati izlazak sadašnjega hrvatskog društva na području politike iz totalitarističkog u stvarno slobodno i demokratsko društvo, na području gospodarstva iz planske u socijalno-tržišnu privredu te na području svijesti iz službeno ideologiziranoga i ateiziranoga pristupa stvarnosti u slobodno pluralno društvo s punim funkcioniranjem pravnoga sustava".

List navodi kako se od svih kandidata za Hrvatski sabor u predizbornoj kampanji očekuje da u natjecanju budu korektni te da svojim postupcima ili istupima ne pridonose opasnim i nepoželjnim podjelama u hrvatskome društvu. Od glasača, osobito onih koji već imaju čvrsto formiran stav za koga će na predstojećim izborima glasovati, očekuje se da, imajući na umu dobro hrvatske nacije, one koji imaju možda drugačiji stav ne doživljavaju ni tretiraju kao neprijatelje ni kao protivnike, već kao sugrađane koji imaju svoje mišljenje, što je njihovo elementarno pravo, stoji, uz ino, u komentaru "Glasa Koncila" od 16. studenoga.

Pročitajte više