Glasnogovornik iz dječjeg vrtića: Krunoslav Borovec odgovara samo na pitanja koja mu se sviđaju

KRUNOSLAV BOROVEC ponaša se kao glasnogovornik iz dječjeg vrtića. Kad smo ga danas na tiskovnoj konferenciji pitali koliko je vremena trebalo za reakciju policajcima na osiguranju splitskog Gay Pridea, ponovio je istu rečenicu koju je "složio" na naše pitanje koliko će policiji trebati vremena da uvjeri hrvatsku i međunarodnu javnost da ozbiljno shvaća svoj posao, odnosno, da za nasilje i zločin iz mržnje na splitskoj rivi podnesu i neku kaznenu prijavu, što dosad još uvijek nije napravljeno. "Dani i mjeseci, koliko bude potrebno, neće nama mediji određivati dinamiku rada..." nastupio je s visoka Borovec.

Ili nije shvatio što ga pitamo ili mu se previše digao tlak i onemogućio rasuđivanje. Nešto od toga je. U svakom slučaju, naljutio se, preporučio Indexovom novinaru da preuzme vođenje press konferencije i nije nakon toga htio odgovoriti ni na jedno naše pitanje.

Obmanjivanje javnosti

Usto, grubo je obmanuo javnost. Držeći se kao pijan plota podatka o 137 privedenih osoba, koji je star puna dva dana (!), ustvrdio je kako nije istina da je na Prekršajni sud privedeno tek šest izgrednika.

Ne znamo u čemu je problem. Istina je da je u policiju privedeno 137 osoba, no većina je puštena uz prekršajnu prijavu, dok je do suda došlo samo šest osoba. Borovec bi nakon toliko dugo godina u policiji morao znati kakva je razlika. Nemoguće je da to ne zna pa je tako ostalo nejasno zašto nije htio komentirati brojku od šestorice privedenih na Prekršajni sud.

Sve u futuru, 48 sati bilo je policiji premalo da išta konkretno napravi

Nakon toga smo ga i odlučili pitati koliko je vremena policiji potrebno da naprave nešto što će uvjeriti javnost da rade svoj posao. Naime, na pitanje jesu li razgovarali sa Mladenom Grdovićem zbog izjave dane uoči Gay parade da bi homoseksualce poslao na otok i zapalio, dobili smo sljedeći odgovor. "Nismo još, ali hoćemo."

Otprilike su isto rekli i prije dva dana, koji sat nakon održavanja Pridea. Koliko im treba?! Dobro kaže Borovec. Dani, mjeseci...

Što radi poseban tim za istragu događaja na rivi?

Nevjerojatno djeluje da su i poseban tim zadužili za istragu subotnjih događanja, a rezultata još uvijek nema. Na semaforu podaci stari 48 sati. Kao da nitko ništa nije radio u međuvremenu. A Borovec uvjerava u suprotno.

Nejasno je i zašto nekome od kolega iz Ravnateljstva nije dao riječ, ako nije razumio što ga se pita. Još je na početku kazao da su kolege došle u Split kako bi rastumačili nešto što eventualno on ne bi znao. Na kraju, ljudima uopće nije dao riječ. Pogubio se totalno. I još se strašno naljutio što iza zahtjeva za smjenom ministra Karamarka stoje politički razlozi. Gle čuda? Ispada kao da Karamarko nikada nije bio ni u jednoj stranci, kao da nije bio šef tajne službe dok su Sanader i kompanija krali šakom i kapom iz državne blagajne, kao da je to bio netko sasvim drugi, a ne ovaj apolitični i do krajnosti profesionalan ministar unutarnjih poslova.

Neprofesionalno ponašanje glasnogovornika Borovca nije, nažalost, nikakva novina. Kada smo ga ove zime pitali zar nije bilo nekog sa boljim kvalifikacijama za novog šefa splitske policije od diplomiranog inženjera prometa, poklopio je slušalicu. Tako je to. Kao u dječjem vrtiću.

Pročitajte više