Glasu Slavonije se javio muškarac kojem je upućena prijetnja "It`s next..."

NAKON što je 27. lipnja u redakciju Glasa Slavonije stiglo pismo s prijetećom porukom "It`s next..." i imenom osobe s područja Osječko-baranjske županije, novinarima se javio i muškarac kojem je prijetnja bila upućena.

On je naveo kako nije imao nikakve veze ni s jednim od ubijenih Osječana, povezivanih s osječkim podzemljem, a čija ubojstva dandanas nisu rasvijetljena. "Nisam godinama bio u kontaktu ni s jednom navedenom osobom", rekao je, dodavši kako ih je "poznavao od ranije, ali s njima od 2000. godine nije bio u nikakvim, a kamoli bliskim kontaktima, niti je s navodnim sudionicima kriminalnog miljea imao ikakve veze". Kako se ne bi otkrio njegov identitet, muškarac je novinarima zabranio čak i objavu inicijala.

Podsjetimo, u redakciju je stigla bijela kuverta u kojoj je velikim slovima, crnim flomasterom, bila napisana poruka "It`s next...", a potom je sljedilo ime muškarca. Poruka sličnog sadržaja, stigla je i samo nekoliko dana nakon ubojstva Vlade Barbarića Pape, u listopadu 2003. godine. Tad je na dopisnici kemijskom olovkom bilo napisano "Samir is next". Tri godine kasnije prijetnja se obistinila - Samir Nukić je u prosincu 2006. godine ubijen ispred restorana "Bonus" u Osijeku.

I.M.

Pročitajte više