Glavaš o pritiscima na većinske vijećnike u Županijskoj skupštini i Gradskome vijeću

BRANIMIR GLAVAŠ, nositelj Nezavisne liste na proteklim lokalnim izborima, priopćio je danas da su vijećnici koji čine većinu u osječkobaranjskoj Županijskoj skupštini i u osječkome Gradskom vijeću izloženi, kako kaže, najgrubljim pritiscima državnog vrha i HDZ-a, te da je tome i osobno bio svjedok.

Glavaš u priopćenju ističe da je jučer u 16,30 sati osobno bio svjedok telefonskog poziva u kojem je Vladimir Šeks "vršio pritisak na Vukića da podnese neopozivu ostavku u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini, a zauzvrat mu je ponudio visoko mjesto u Županijskome poglavarstvu".

Glavaš u priopćenju kaže da se prijeti i ostalim vijećnicima s njegove Nezavisne liste, a kao primjer navodi da dr. Žarku Zeliću iz Bilja, kako kaže, "vodeći HDZ-ovac u Baranji (...) prijeti likvidacijom".

Na kraju priopćenja Glavaš ponavlja kako "ni pod koju cijenu neće dopustiti da se nedemokratskim sredstvima promijeni volja osječko-baranjskih birača".

Glasnogovornik HDZ-a i Vlade Ratko Maček odlučno je opovrgnuo navode iz Glavaševa priopćenja. "To nema apsolutno nikakve veze s istinom. Takve konstrukcije, objede i laži najbolje govore o onima koji takve poruke šalju, a u svojemu takozvanom političkom djelovanju ih i provode. Drugi komentar na te optužbe nemamo", izjavio je Hini Ratko Maček.

Pročitajte više