Glavašević krenuo biciklom iz Bruxellesa u Zagreb. Putovat će više od 1500 km

Foto: Facebook

Kandidat SDP-a na listi za Europski parlament Bojan Glavašević u okviru svoje predizborne kampanje krenuo je jutros na put biciklom iz Bruxellesa do Zagreba, kamo bi trebao stići za dva tjedna.

Put nešto dulji od 1500 kilometara Glavašević namjerava odvoziti biciklom, osim dionice preko Alpa, koju će prijeći vlakom. U Zagreb bi trebao stići 31. svibnja. Putem će ga u automobilu pratiti njegovi suradnici Jure Zubčić i Jurica Galešić.

Upravo sam krenuo na biciklističku avanturu od Brisela do Zagreba. U sljedeća dva tjedna biciklom ću proći 1573...

Objavljuje Bojan GlavaševićSubota, 18. svibnja 2024.

"Na ovaj put sam se odlučio kako bismo podigli svijest o tome da europarlamentarci nisu samo ljudi koji odu i onda ih nema pet godina, nego da ima nas koji planiramo itekako biti prisutni u Hrvatskoj", rekao je Glavašević uoči polaska ispred sjedišta Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Što Glavašević planira raditi putem?

Putem će se zaustavljati u gradovima i mjestima te razgovarati s Hrvatima koji su otišli iz Hrvatske, kao i s građanima tih zemalja o pitanjima koja ih muče, kako se živi vani, a koja zanimaju hrvatske građane.

Ističe da su hrvatski građani koji su se zadnjih godina iselili u neke od zemalja članica EU često tema razgovora u hrvatskoj politici, ali da se s njima ne razgovara.

"Pitat ćemo ih kako im je, što misle o tome da su važan dio razgovora u hrvatskoj politici, ali nisu sugovornici u tom razgovoru i pokušat ćemo im kroz ovu kampanju dati glas."

Glavašević kaže da će mu, ako bude izabran u Europski parlament, prioriteti biti politika hrane, kvaliteta života, pitanja slobode medija i zaštite manjina, priuštivo stanovanje.

Pročitajte više