Glavni haški tužitelj Serge Brammertz krajem mjeseca stiže u Hrvatsku

Foto: Hina

GLAVNI haški tužitelj Serge Brammertz, koji je u slučaju Šešelj najavio žalbu, krajem ovog mjeseca stiže u Hrvatsku, javlja Dnevnik.hr

Službene teme razgovora nisu potvrđene, no neslužbeno na sastancima bi moglo biti riječi i o Brammertzovoj inicijativi o nadzoru rada domaćih sudova za ratne zločine u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Glavni haški tužitelj 28. i 29. travnja, rezervirao je za radni boravak u Hrvatskoj. 

"Kada tužitelj putuje u regiju na vrijeme pošaljemo informaciju novinarima. Za sada u vezi s tim ne možemo ništa reći", kazali su iz tužiteljstva haškog suda.

Za Brammertzovu inicijativu aktualni MOST-ov ministar pravosuđa, Ante Šprlje, uvjerava, ne zna. I ne otkriva kako će se postaviti dobije li službeni prijedlog.

Bivšem SDP-ovom ministru pravosuđa, nije nepoznanica. Milanovićeva Vlada, tvrdi, na to nije pristala.

"Stav naš, kao opozicije je isti. To je jednostavno neprihvatljivo. S jedne strane haško tužiteljstvo je najbolje pokazalo koliko ne zna raditi posao kod ovih predmeta koje su gubili i loše završavali i krivo optuživali, a s druge stane, mi nismo u poziciji, to nam ne paše i na to treba pristati", kazao je bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Pročitajte više