glavni odbor sdp-a usuglasio prijedlog stranačkog statuta

U pripremi za stranačku Izbornu konvenciju, Glavni odbor SDPa sinoć je usuglasio prijedlog novoga stranačkog statuta, koji bi trebala donijeti Izborna konvencija, 8. svibnja.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan je, nakon sjednice, izvijestio da je odlučeno da će Glavni odbor stranke, umjesto 61, kako je ranije planirano, imati 63 člana.

Odlučeno je i da će kriterij za ulazak u Glavni odbor biti rezultat na izborima u županijskim organizacijama, a odbačen je prijedlog da se ulazak u to stranačko tijelo uvjetuje brojem članova u županijskoj organizaciji.

Račan je izvijestio i da će stranka, umjesto dva, kako je ranije planirano, imati tri potpredsjednika.

Tu je odluku Glavnog odbora Račan pozdravio, ocjenjujući da će se na taj način prilika za dokazivanje u stranci dati i mlađem, manje poznatom kadru.

Najavio je da će Glavni odbor, 25. travnja, održati još jednu sjednicu, na kojoj će se raspravljati o političkoj deklaraciji, koja bi trebala definirati politički trenutak i perspektive u Hrvatskoj te stavove SDP-a.

Izborna konvencija SDP-a održat će se 8. svibnja i u njezinu će radu sudjelovati više od 1300 delegata izabranih na unutarstranačkim izborima, koji će se provesti do 20. travnja.

(Hina) xibob ysšh

Pročitajte više