gong: u osječko-baranjskoj županiji poštovana izborna pravila

Po ocjeni udruge GONGa (Građani organizirano nadgledaju glasanje), prijevremeni izbori za članove Županijske skupštine Osječkobaranjske županije provedeni su uz poštivanje izbornih pravila, u tolerantnoj i demokratskoj atmosferi. L

GONG u večerašnjem priopćenju ističe da su u Osječko-baranjskoj županiji biračka mjesta otvorena i zatvorena na vrijeme i da su birački odbori na vrijeme zaprimili sav potreban birački materijal i pravilno pripremili biračka mjesta za dolazak birača.

GONG-ovi promatrači nisu uočili kršenje izborne šutnje, osim na dva biračka mjesta u Čepinu, a jedine primjedbe mobilnih promatrača GONG-a na rad biračkih odbora bile su na izdavanje glasačkih listića bez provjere identiteta u nekim ruralnim sredinama.

"Nepravilnosti koje su uočene odnose se samo na po jedan slučaj dozvole obiteljskog glasovanja, pečaćenje glasačke kutije dan ranije i neobilazak starih, nemoćnih i bolesnih birača koji su se prijavili biračkom odboru (koji nije imao automobil)", priopćeno je u GONG-u.

Izbore u Osječko-baranjskoj županiji promatralo je 135 stalnih promatrača GONG-a na biračkim mjestima i sedam mobilnih promatračkih ekipa, koje su do 19 sati obišle ukupno 117 biračkih mjesta.



Pročitajte više