Gospić: Zbog krivotvorenih novčanica privedeno pet osoba

DJELATNICI Kriminalističke policije ličkosenjske Policijske uprave priveli su četiri malodobne i jednu punoljetnu osobu kako bi se utvrdili počinitelji, koji su na gospićkom području prošli vikend stavili u optjecaj krivotvorene novčanice u apoenima od 500 kuna.

Kako je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Gospiću istaknuo načelnik Odjela policije Ante Podnar, kriminalističkom je obradom utvrđeno da je u tijeku siječnja ove godine hrvatski državljanin (19) u Zagrebu od za sada nepoznate osobe pribavio neutvrđenu količinu novčanica u apoenima od 500 kuna, koju je zatim za protuvrijednost od 200 kuna po razmijenjenoj novčanici dao malodobnoj osobi s gospićkog područja. Za sad su otkrivene tri takve krivotvorene novčanice, a jedna od njih otkrivena je kad je predavan dnevni utržak iz jednog ugostiteljskog objekta u Finu, rekao je načelnik Podnar.

Protiv malodobnih osoba podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, a punoljetna je osoba zbog osnovane sumnje da je počinila kažnjivo djelo krivotvorenja novca kazneno prijavljena i sprovedena istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću.

(Hina) xkp ydd

Pročitajte više