Gradski HDZ neće poduprijeti prijedlog GUP-a

ZASTUPNICI Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u zagrebačkoj Gradskoj skupštini izjavili su na današnjoj konferenciji za novinare da neće poduprijeti donošenje Generalnog urbanističkog plana (GUP) za Zagreb i Sesvete.

Na prijedlog GUP-a došlo je više od 2,5 tisuće primjedbi, koje se nije stiglo valjano razmotriti, ocijenila je Jadranka Kosor, predsjednica Povjerenstva HDZ-a za Zagreb.

HDZ se protivi i gradnji stanova POS-a na bivšoj svinjogojskog farmi u Sesvetama.

Kosor je istaknula da na području gdje se planiraju izgraditi stanovi POS-a u Sesvetama ne postoji infrastruktura za normalan život, niti se ona može u dogledno vrijeme izgraditi, među ostalim, zbog nedostatka vrtića i organiziranog prijevoza.

Ivan Bračić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Skupštini, naglasio je da su protiv takvog prijedloga GUP-a za Sesvete sami građani Sesveta, obrtnici, poduzetnici i arhitekti.

Zastupnik u Skupštini Božo Biškupić drži da se cijeli rad oko GUP-a odvijao u zatvorenom krugu koalicije SDP-a i HNS-a, što, ocijenio je, daje mogućnost manipulacije.

HDZ-ovi zastupnici drže da prijedlog GUP-a ne rješava postojeće probleme u gradu (bespravnu gradnju, sliv Save, promet, pitanje širenja grada i budućih naselja), ne donosi perspektivu u razvoju Zagreba niti mehanizme svoje provedbe.

Pročitajte više