Gradski ured za izgradnju o preuzetim ugovorima za rekonstrukciju stadiona Maksimir

GRAD Zagreb je današnjom odlukom Gradskog poglavarstva preuzeo obvezu dovršenja rekonstrukcije maksimirskog stadiona, a po pet ugovora preuzetih od NK Croatie (NK Dinamo) Grad bi za obavljene radove izvoditeljima trebao platiti još oko 33,95 milijuna kuna.

Specificirane podatke o dugovanju po pojedinim ugovorima pročelnik Gradskog ureda za izgradnju Grada Nenad Cvetko dostavio je, na traženje novinara, nakon današnje sjednice Gradskog poglavarstva redakcijama gradskih rubrika u medijima.

Prema ugovoru za izradu projektne dokumentacije za natkrivanje zapadne tribine sklopljenim s Arhitektonskim fakultetom preostalo je platiti još nešto manje od 1,604 milijuna kuna.

Po ugovoru sklopljenom s tim fakultetom za izradu projektne dokumentacije za upuštanje terena i tribina oko terena stadiona u iznosu od 3,03 milijuna kuna, Grad je preuzeo obvezu platiti za obavljene radove nešto više od 1,515 milijuna kuna s time da se daljnji radovi neće ugovarati. Za izradu projektne dokumentacije južne tribine dug Arhitektonskom fakultetu iznosi nešto više od 278 tisuća kuna.

Tvrtkama Tehnika i Industrogradnja za izvođenju građevinsko-obrtničko-instalaterskih radova na rekonstrukciji sjeverne tribine, prema ugovoru potrebno je platiti još oko 30,55 milijuna kuna.

Institutu građevinarstva Hrvatske za pružanje konzalting usluga na projektu rekonstrukcije sjeverne tribine maksimirskog stadiona Grad ne duguje ništa.

Pročitajte više