Gradsko vijeće Dubrovnika prihvatilo mjere socijalnog programa

Vijećnici dubrovačkoga Gradskog vijeća na današnjoj su sjednici prihvatili prijedlog mjera socijalnog programa grada za godinu 2004., za što je osigurano 23 milijuna i 728 tisuća kuna, što je 8,2 posto više nego prošle godine.

Govoreći o mjerama socijalnog programa, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Miho Katičić je istaknuo da se ove godine uvodi nova mjera - jednokratna novčana potpora od 1000 kuna za novorođenče kao izraz pronatalitetne politike i spremnosti Dubrovnika da se kontinuirano brine o djeci.

Također se proširuje subvencija javnoga gradskog prijevoza za umirovljenike i uvodi se nova kategorija - subvencija za umirovljenike s mirovinom od 1300 do 1500 kuna, kojima će se osigurati popust od 50 posto na pretplatnu kartu.

Predviđeni su i novi oblici socijalne skrbi, i to stambena zajednica za mladež, namijenjena Domu za djecu "Maslina", zatim prenoćište za odrasle osobe, te dnevni boravak za djecu s teškim celebralnim oštećenjima u organizaciji udruge "Dva skalina" i u suradnji s dubrovačkom Općom bolnicom i Osnovnom školom Marina Držića.

U sklopu mreže socijalno-humanitarnih i zdravstvenih udruga prihvaćeni su programi nekoliko novoosnovanih udruga, a znatno se povećao i broj preventivnih projekata, što odgovara socijalnim prilikama u Dubrovniku i, osobito, potrebama djece i mladeži.

(Hina) xhš ydd

Pročitajte više