Grbin: Nevjerojatno je da su MOST-ovci spremni rezati zdravstvo na štetu hrvatskih građana

Foto: Hina

ZASTUPNIK SDP-a Peđa Grbin osvrnuo se na prijedlog Ivana Lovrinovića o zamrzavanju drugog mirovinskog stupa. Grbin ne gleda s odobravanjem na posljednje izjave MOST-ovih ekonomskih stratega Ivana Lovrinovića i Drage Jakovčevića s Ekonomskog fakulteta koji je pomogao u pisanju ekonomskog programa MOST-a.

"Člankom 106. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima propisano je: "Sredstva na osobnom računu člana mirovinskog fonda su njegova osobna imovina.".

Ovo pišem jer želim da svim Lovrinovićima, Jakovčevićima i sličnima bude jasno da tim sredstvima ne mogu licitirati niti raspolagati kako im se prohtije.

Također, ovo pišem i stoga što želim da budu svjesni da će svaka odluka koja bi išla za otimanjem sredstava iz drugog stupa građanima imati za posljedicu još jednu sudsku odluku, sličnu odluci Ustavnog suda o mirovinama iz devedesetih, a koju je ova država skupo plaćala zadnjih petnaestak godina.

Nevjerojatno mi je da je ekonomski dio ekipe iz Mosta, na uštrb hrvatskih građana spreman rezati zdravstvo, obrazovanje, zagrabiti u mirovine građanima, a sve kako bi osigurao da oni koji su mešetarili nekretninama na to ne moraju platiti lipu poreza", napisao je Grbin na svojoj Facebook stranici.

Grbin nema previše povjerenja ni u mandatara Tihomira Oreškovića.

Tako je jutros u emisiji Poligraf na HRT-u konstatirao kako će Orešković trajati onoliko koliko bude potrebno Karamarku da MOST-ovce privuče sebi.
 

Pročitajte više