GRČKI DOMINISTAR VANJSKIH POSLOVA ČESTITAO HRVATSKOJ NA AVISU EK

Poztivno mišljenje Europske komisije o hrvatskom zahtjevu za članstvo u EU povijesni je trenutak za Hrvatsku i važan korak u europskim perspektivama za sve zemlje zapadnog Balkana, izjavio je u petak grčki doministar vanjskih poslova zadužen za europske poslove Janis Valikanis.

Valinakis u priopćenju "s velikim zadovoljstvom" pozdravlja pozitivno mišljenje EK o hrvatskoj molbi za punopravnim članstvom, podsjećajući da je ona predana u veljači prošle godine, za grčkog predsjedanja EU, objavila je Makedonska novinska agencija.

"To je povijesni trenutak...i važan korak u europskim perspektivama za sve zemlje zapadnog Balkana, koje Grčka i dalje ustrajno podupire", kaže se u priopćenju.

Valinakis dalje kaže kako je pozitivan avis ujedno i potvrda uspješnosti politike EU u regiji i napretka ostvarenog proteklih godina osobito u sklopu Procesa stabilizacije i pridruživanja.

U priopćenju se također ističe kako su jasni zadaci Hrvatske u budućnosti.

"Hrvatska će morati poduzimati stalne intenzivne napore kako bi ostvarila poznate i posebne ciljeve koje je iznijela Komisija a koji su nužni na putu ostvarenja krajnjeg cilja, integracije u europsku obitelj", kaže u priopćenju grčki doministar vanjskih poslova, upućujući vladi i narodu Hrvatske želje za uspjehom u ostvarenju tog cilja.

(Hina) xdam ysb

Pročitajte više