Grlić Radman: Hrvati osjećaju boljitak i benefite zbog Europske unije

Foto: FaH

Hrvatski građani sve su svjesniji važnosti članstva u Europskoj uniji, rekao je danas ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman povodom Dana Europe. 

"Mislim da su zapravo hrvatski građani sve svjesniji važnosti i relevantnosti našeg članstva u Europskoj uniji", rekao je Grlić Radman na Zrinjevcu, gdje je prisustvovao prigodnom programu za Dan Europe, koncertu Zagrebačkog orkestra ZET-a i Orkestara mladih glazbenika, u organizaciji njegovog ministarstva.

"Ljudi osjećaju boljitak i benefite Europske unije" 

Šef diplomacije smatra kako građani osjećaju "boljitak" i "benefite" koji proizlaze iz tog članstva, pa je izrazio sigurnost da će oni u velikom broju izaći na europske izbore 9. lipnja. 

Grlić Radman rekao je kako je EU ujedinio kontinent i stvorio područje "demokracije, vladavine prava i ljudskih prava", vrijednosti za koje se opredijelila i Hrvatska. 

Naglasio je da je sloboda "neprocjenjiva", što je posebno pokazala i ruska invazija na Ukrajinu. Grlić Radman nije odgovorio hoće li ostati ministar u novoj vladi, kazavši da je ta odluka na premijeru. 

"To vam je kao u nogometu, postoji selektor koji ima igrače", rekao je, pozvavši na strpljenje dok premijer ne odluči.  

Pročitajte više