Grossman i Stephens doputovali u Prištinu

srpnja.2004(Hina) Američki državni podtajnik za politička pitanja Marc Grossman i zamjenica pomoćnika američkog državnog podtajnika za Europu i Euroaziju Kathleen Stephens, nakon posjeta Beogradu, doputovali su u srijedu popodne u dvodnevni posjet Kosovu.

Grossman i Stephens su o aktualnoj situaciji na Kosovu razgovarali s privremenim civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Charlesom Brayshowom i zapovjednikom KFOR-a, njemačkim generalom Holgerom Kammerhofom a potom i s kosovskim premijerom Bajram Rexhepijem.

U večernjim satima, u sjedištu Američkog Ureda u Prištini, američki dužnosnici su razgovarali s čelnicima kosovskih institucija i političkim predstavnicima Albanaca i Srba.

Kako je ranije najavljeno, Grossman če sugovornicima prenijeti poruku Washingtona o neophodnosti hitnog povratka raseljenih Srba i obnove oštećenih kuća, crkava i manastira na Kosovu tijekom ožujskih etničkih sukoba. On će zatražiti od kosovskih čelnika veće angažiranje radi ispunjavanja zadaća koje je postavila Kontaktna skupina, te pozvati sve zajednice da sudjeluju parlamentarnim izborima na Kosovu koji bi se trebali održati na jesen.

Ovo je treći posjet Grossmana na Kosovu tijekom ove godine.

(Hina)xbb ybs

Pročitajte više