Hakeri prestali napadati stranice zbog WikiLeaksa



HAKERI povezani s podržavanjem WikiLeaksa odlučili su danas prestati s napadima na web stranice koje smatraju odgovornim za izdaju projekta, te su najavili kako će širiti dokumente tako da ih pročita što je moguće veći broj ljudi.

"Haktivisti" okupljeni pod imenom "Anonimni hakeri" privremeno su ovog tjedna uspjeli srušiti stranice MasterCarda i Vise, kao i PayPala, financijskih organizacija koje su odbile provoditi donacije WikiLeaksu.

U postu objavljenom na blogu, grupa je navela kako mijenja strategiju, te kako će sad dio depeša objavljivati na što je moguće većem broju stranica.

Sada pozivaju sve koji podržavaju Wikileaks da pretraže dosad objavljene depeše i objave sažetke onih koji su dobili najmanje pozornosti, i objašnjavaju im kako upise sakriti tako da ih vlasti ne mogu naći.

Objavljujte svugdje

"Koristite zavaravajuće tagove, kao Tea Party ili Bieber. Objavljujte dijelove depeša svugdje", navodi se na blogu.

Slične strategije već su se koristile na YouTubeu i sada propalom Napsteru, kako bi se dijelili video ili glazbeni sadržaji, istodobno izbjegavajući pozornost vlasnika autorskih prava.

Aktivisti su prošli tjedan koristili DoS napade na razne stranice, napadajući "neprijatelje" WikiLeaksa u "Operaciji osveta". Ti se napadi provode slanjem ogromnog broja zahtjeva za podatke na servere, koji onda dovode do rušenja stranice.

Pročitajte više